9 decembrie 2023, 10:44

Dieta ideală pentru a evita acumularea de kilograme în plus în perioada carantinei

Pentru cei disperaţi că izolarea prelungită la domiciliu din cauza carantinei pe care ne-a adus-o pandemia de coronavirus va duce la acumularea de kilograme, iată câteva sfaturi de la un specialist din Marea Britanie.

Acesta vede ceva pozitiv în faptul că nu ne mai putem duce şi căsca şi gura şi portofelul în supermarket când avem chef, căci în felul acesta nici nu mai avem prin casă tot felul de tentaţii de ronţăit între mese.

Aport caloric mai mic

Nutriţionistul britanic Muir Gray de la Universitatea Oxford ne recomandă să înlocuim alimentele pe care obişnuiam să le consumăm înainte cu variante cu mai puţine calorii şi să acordăm o atenţie sporită semnalelor transmise de corp, pentru a evita acumularea de kilograme în plus în perioada carantinei.

Dr.Gray consideră că înlocuirea sucului de fructe cu apă, consumul de legume crude în loc de chipsuri, dar şi porţiile mai mici contribuie la reducerea aportului caloric.

De asemenea, expertul ne sfătuieşte ca înainte de orice gustare sau masă să ne gândim serios dacă ne este într-adevăr foame.

Pentru a evita gândul la mâncare, nutriţionistul ne propune activităţi care implică atât creierul, cât şi mâinile, cum ar fi puzzle-uri şi jocuri de masă.

Atenţie la semnalele transmise de corp

De asemenea, trebuie să acordăm atenţie semnalelor transmise de corp. Potrivit acestuia, senzaţia percepută drept oboseală sau foame în multe cazuri înseamnă lipsa apei în organism.

Prin urmare, specialistul recomandă hidratarea corectă şi consumul de alimente care conţin suficiente fibre şi proteine.

Pregătiţi mese cu mare cantitate de fibre şi de proteine săţioase, alături de care să se afle pe jumătate de farfurie legume gratinate sau fierte sau o salată.

Sir Muir Gray este consultant de sănătate publică pentru NHS, sistemul medical britanic, şi profesor de îngrijiri primare la Universitatea Oxford.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol