25 aprilie 2024, 4:23

Editiaverde.ro: Reducerea consumului de carne ar avea un impact pozitiv asupra mediului

Un studiu realizat de World Wide Fund for Nature (WWF) în Germania arată că reducerea consumului de carne are un impact semnificativ asupra emisiilor de carbon.

Au fost analizate consumul mediu de alimente al germanilor între anii 2015 şi 2018, iar rezultatul arată că deşi alimentaţia vegană şi vegetariană au cel mai bun impact asupra mediului, consumul conştient al unei cantităţi mai reduse de carne reduce în mod semnificativ emisiile de carbon.

Analiza a examinat aşa-numita dietă flexitariană, ai cărei adepţi consumă în medie 470 de grame de carne pe săptămână, prin comparaţie cu un german obişnuit care consumă 817 grame de carne săptămânal. Luând în calcul și produsele lactate, aceasta reprezintă 70% din emisiile de carbon provenite din producţia de hrană.

Mai multe, pe site-ul editiaverde.ro

sursa foto: kaufland.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol