4 august 2020, 2:30

Există cafeaua perfectă? Oamenii de știință au descoperit formula pentru espresso-ul perfect

Ești un mare iubitor de cafea?

O veste bună vine din partea oamenilor de știință. Aceștia au descoperit formula pentru un espresso perfect. Pentru a stabili rețeta perfectă matematicieni, fizicieni şi experţi în domeniul materialelor şi-au unit forţele.

‘Au descoperit că mai puţine boabe de cafea, măcinate mai mare, sunt elementul cheie pentru o băutură care e mai ieftin de preparat, mai consistentă şi la fel de tare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Universităţii Portsmouth din Marea Britanie.

Cercetătorii susțin că băutura devine mai ”fiabilă” de la ceaşcă la ceaşcă atunci când se utilizează mai puţine boabe măcinate mai mare.

Când boabele au fost măcinate fin, particulele erau atât de mici încât în unele regiuni din zaţ ele s-au aglomerat în spaţiul prin care ar fi trebuit să circule apa. Aceste secţiuni închegate din zaţ sunt pierdute deoarece apa nu poate să treacă prin ele ca să acceseze cafeaua aceea gustoasă care este de dorit în ceaşcă. Dacă se macină puţin mai mare, se poate accesa întregul zaţ, iar extragerea (cafelei) este mai eficientă”, transmit aceștia, conform agerpres.ro.

Studiul a pornit după ce Jamie Foster, doctor în matematică la universitatea amintită, a observat că uneori două porţii de espresso, preparate în aparent acelaşi mod, pot avea gusturi diferite.

sursa foto: haymancoffee.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.